&Follow SJoin OnSugar
Hvordan får man et godt parforhold?

|

Monogami

Tue, 04/24/2012 - 11:35PM by abelwade92 0 Comments -

Proportionaliteten af ​​individer klassificeres ved anvendelsen af ​​disse faktorer ved monogami var anderledes end de grundlæggende vedhæftede stilarter. Detaljeret undersøgelse viste, at nogle sikkert var blevet omklassificeret som angst og nogle Ivrig / Ambivalent så undvigende. Cluster analyse af alle 21 faktorer, der viste tre forskellige klynger dannes der syntes at svare godt til de vedhæftede stilarter. Disse blev derefter undersøgt mod de tre dimensioner. Det blev konstateret, at de klynger stemte godt overens med Hazan og Shaver 's kategorier ( 1987 ), men gav stærkere i forhold scorer på de tre dimensioner af Close, angst og afhænger af. Collins og læs konkluderede, at "Vi tror, ​​de dimensioner målt ved Adult Attachment Scale fange mange af de centrale strukturer, der menes at ligge til grund for forskelle i vedhæftede stilarter." (S. 650).

Undersøgelse 2 - Tillæg klassificering og historie, overbevisninger om selvet og verden og romantiske par adfærd med monogami
I forlængelse af Hazan & Shaver ( 1987 ), Collins og Læs undersøgt forholdet mellem vedhæftede historie og overbevisninger om sig selv og andre. Sikker forsøgspersoner havde en mere positiv selvopfattelse end usikre typer. De var mere tillidsfuld i almindelighed og tilbøjelige til at tro på folks altruisme og kapacitet og vilje og at tilpasse og kontrollere resultaterne af deres liv. Deres syn på kærlighed var mere romantisk og mindre praktisk. De havde en tendens til at rapportere varme relationer med pårørende.

Usikre forsøgspersoner viste lavere selvværd og selvtillid. De troede menneskelige natur var komplekst og vanskeligt at forstå monogami, at andre var mindre altruistiske og mere tilbøjelige til at svare til de sociale pres. Kærlighed stil var relateret til besættelse / afhængighed. De havde en tendens til at rapportere koldt eller inkonsekvent caregiving. Collins og Read konkludere, at de har fremlagt beviser for, at "forskelle i tilknytning er knyttet til forskellige i overbevisninger om sig selv og andre på måder, der er i overensstemmelse med vedhæftet fil teori." (S. 654) ved monogami.

Studie 3 - Forholdet mellem tilknytning klassifikation og valg af romantiske partner
Collins og Read undersøgt dating par (dyader = 71, gennemsnitsalder = 22) til at undersøge forholdet mellem (1) hver enkelt partners tilknytning dimensioner, (2) subjektets modsatte køn, forældre og deres partners vedhæftede dimensioner og (3) vedhæftede dimensioner og Forholdet kvalitet. Undersøgelse af samspillet mellem partner tilknytning dimension angives følgende relationer. De højt på lukke og afhænger havde tendens til at blive parret med andre tilsvarende høje på disse faktorer, især Luk. De højt på ivrig havde tendens til at blive parret med partners lav på et tæt og lav afhænger (undvigende). Dette arbejde blev fulgt op af Simpson ( 1990 ), Kirkpatrick & Davis ( 1994 ) og Collins & Read ( 1994 ).

"For både mænd og kvinder, forudsagde beskrivelser af det modsatte køn forælder de vedhæftede dimensioner af deres partner, men beskrivelser af samme køn forældre ikke gjorde." (S. 660). For mænd, især forholdet til moderen forudsagde partners Ivrig score. For kvinder, først og fremmest forholdet til Faderens forudsagt partners Depend og (mindre stærk) Luk scoringer. Dette antyder, at [forholdet til] modsatte køn forælder bruges som [Working] model for fremtidige romantiske relationer, men karakteren af ​​dette er forskelligt mellem kønnene.

De vigtigste vedhæftede dimensioner, der var egnede til forudsigelse af forholdet kvalitet afspejler den kønsforskel i dimensionerne fremført fra det modsatte køn forælder monogami. For mænd var den vigtigste dimension partners angst og egen Close, for kvinder var det partners Luk score og egen Depend og ængstelig scoringer. Nedenstående tabel viser sammenhængen evalueringer baseret på personens egen og partners vedhæftede dimensioner. (Stærke relationer (København) er i fed skrift, andre er p <.01): Collins og Read tyder disse kønsforskelle er i overensstemmelse med kønsstereotyper og skyldes kvinder, der bliver socialiseret til at udvikle nærhed og mænd bliver socialiseret til at udvikle personlige identitet ved monogami. Dette ville føre til mænd er følsomme over for kvinders angst og afhængighed og kvinder er følsomme over for mænds nærhed.
Post A Comment

To post comments, please log in or register.